PR tevékenység


1. A BTA Megálló Csoport hivatalos angol-magyar nyelvű honlapján (http://www.btabp.hu) elhelyezünk egy linket, melyen a mindig aktuális programok is szerepelnek. A honlapunk rendszeres látogatói főként ismerőseink barátaink, de több nagy siteról vezet hozzánk út (Gyermek Ifjúsági és Sport Minisztérium honlapjáról, Droggal foglalkozó portálokról, alternatív iskolákkal foglalkozó portálokról stb) így a látogatók egy része közvetett úton jut el a web oldalunkra. A minap egy horvát rehabilitációs otthon dolgozói léptek be a Megállóba, akik éppen Pesten jártak, mint megtudtuk a honlapunkat találták meg még otthon, s az alapján határozták el, hogy benéznek.

2. A havonta megjelenő elektronikus hírlevelünket jelenleg 250-300 címre küldjük el. E címlistát nem nyilvános adatbázisból állítottuk össze, hanem fel lehet rá iratkozni, ez azt jelenti, hogy ennyien igénylik a hírlevelet, kiváncsiak arra, mi történik a Megállóban.

3. Tagjai vagyunk az ASHOKA –nak, mely szervezet találkozói 15-40 részvevővel gyakorta vannak a Megállóban. Ugyan így a Magyar Drogprevenciós és Ártalomcsökkentő Szervezetek Szövetségének (továbbiakban: Civilfalu), ami a 23 tagszervezet képviselőinek rendszeres találkozását jelenti a Megállóban.

4. Rendszeres drogprevenciós tevékenységünk során évente kb.2000 emberrel kerülünk személyes kapcsolatba, itt mindig beszélünk a Megállóról, annak nyitottságát sok ember tudja, ismeri.
2002 óta rendszeresen részt veszünk a Szülőföld Alapítvány által szervezett „Szermentes laktanyákért” országos programban, amit mindig más laktanyában rendeznek meg. Ugyanígy részét képezzük a Sziget Droginformációs Alapítvány „Lehetőségeim és határaim a segítésben” című akkreditált tovább képzésének. Az itt megismert emberekkel jellemzően címet cserélünk, felkerülnek a Megálló Estek meghívó listájára, rendszeresen kapnak meghívót programjainkra és előfordul, ha az élet úgy hozza, hogy ezen emberek bármelyike esemény-szervező helyzetbe kerül, a mi névjegykártyánkat veszi elő és mint lehetséges helyszínt keresi a Megállót.

5. A hazai szenvedélybeteg-ellátás színvonalas, ötletes, eredeti, kreatív és jól menedzselt civil programja vagyunk. A házunkkal és annak vendégszeretetével több nagy intézmény szeret büszkélkedni. Ezáltal sok külföldi delegáció látogat el hozzánk. Kiemelném a Mobilitást, akik rendszeresen hoznak csoportot, az Egészségügyi- Szociális- és Családügyi Minisztériumot, a Gyermek- Ifjúsági- és Sport Minisztériumot vagy akár a Nesst-et.
E mellett időnként aktívan részt veszünk nemzetközi konferenciák szervezésében. A legutóbi ilyen a Phare Network program „Drug Demand Reduction” elnevezésű programja volt, ahol a kb. 18 nemzet 80 résztvevőjét láttuk vendégül, vacsorával, műsoros esttel. Jelenleg az Euro TC-vel és több magyar partnerrel szervezzük a 2004-es nemzetközi „Music- and Theatre Therapi Semminar” munkacímű programot, itt közel 150 részvevőre számítunk, s vélhetően lesz egy időpillanat, melyet a Megállóban tölt mindenki.

6. Rendszeresen fogadunk a házban csoportokat, akik szintén viszik jó hírünket tovább.
20-40 fős egyetemista, főiskolás, középiskolás csoportok épp úgy előfordulnak a házban, mint gyakorló pszichológusok, rendőrök, pedagógusok.

7. A Megállónak meglehetősen intenzív a médiákban való szereplése, ez televízió, rádió, újság megjelenést jelent kisebb nagyobb médiákban.

8. Az utóbbi fél évben egyre intenzívebb lett a nyitott programok szervezése, melyet a jövőben gyors ütemben szeretnénk fejleszteni. Ezek, olyan a házban történő események, melyeknek házigazdái vagyunk, de nem mi bonyolítjuk a programot, sok esetben a „közönségét” sem mi szervezzük.
Az EDAIN együttes rajongói klubja indul februártól.
Hegymászó tanfolyamoknak adunk otthont, több táncház, előadó, egyéb rendezvény tervünk van, melyektől jelentős forgalom növekedést várunk.
Saját szervezésű programokat is hirdetünk, ilyen a rendszeres nyitott pszichodráma tréningek, az ingyenes HIV/AIDS prevenciós tanfolyamok…stb.
E rendezvények beindítása előzetes becsléseink alapján hatványozva fog újabb és újabb hasonló jellegű rendezvényeket hozni.

Összefoglalva a PR tevékenységünk meglehetősen széles körű, szervezetünk méreteit tekintve jelentős, országhatáron átívelő. Az érdek-kapcsolat rendszerünk több irányú, nem szűkül le a szociális szférára. Gyakorlatilag nyitottak vagyunk minden értelmes vagy nem ártó kapcsolatra, csak a politikai jellegű, vonatkozású és a törvénytelenséget igénylő kapcsolatok elől zárkózunk el, melyek nem egyeztethetők az alapelveinkkel.

 

médiaesemények