Tréningek

 

A módszercsere programokat a terveknek megfelelően bonyolítottuk le. Minden tervezett látogatásra sor került. A legeredményesebbnek a színház- és zene terápia területén bizonyult együttműködésünk. Egymás módszereinek tanulmányozását egy közös munka megkezdése követte. Egy-egy szervezetnél dolgozó színházterápiát vezető segítő hosszabb tréningeket tartott a másik szervezetnél, mely tréningekből előadások születtek, melyeket a Megálló Esteken ill. drogprevenciós foglakozások keretében mutattunk b a fővárosban és több vidéki helyszínen.
Nemzetközi együttműködés megkezdésére is sor került ezen a területen. Bemutattuk e tevékenységünket Ausztriában, majd Lengyelországban, ahol egy hetes előadással záruló tréninget tartottunk. Ez utóbbi esetben a magyar vendégek bemutatták a lengyel Domin Alapítvány képviselőinek és a kroczycei gimnázium tanulóinak, hogy milyen terápiás hatással bír a színház. Közösen dolgoztak a térben, igyekeztek mozgással kifejezni érzéseiket és gondolataikat. A foglalkozások eredményeként létrejött előadás Francois Villon Nagy Testamentumára épült. A munkában részt vettek a lodzi Színház- Televízió- és Filmművészeti Főiskola hallgatói is.
2004. januárjától megkezdtük a rendszeres zeneterápiás tevékenység bevezetését a Megállóban, egy Komlón felépült, s jelenleg a Félutas lakásban lakó gyógyult szenvedélybeteg vezetésével.
Az EUROTC nemzetközi terápiás intézetek szövetsége felkérte alpítványainkat egy nemzetközi szeminárium megszervezésére és lebonyolítására, melyet szeptemberben valósítottunk meg (ld. közös eseményeknél).
A két Alapítvány segítői és kliensei közösen vettek részt egy rizikóterápiás tréningsorozaton Lengyelországban, mely módszer mindkét szervezet számára új, s melynek folytatását és adaptálását tervezzük.

Ezeken találkozásokon mindig együtt vettek részt a segítők és terápiásaink. Látogattuk és a jövőben is látogatjuk egymás csoportjait.
Részletesen tanulmányoztuk és folyamatosan konzultálunk a szervezeteinkhez történő bekerülés és kikerülés módszereiről. Hasonló felfogású önsegítő csoportokat működtetünk, hogy a kezelés folyamat jellegét minden tekintetben erősítsük.
tréningek